tiistai 23. kesäkuuta 2009

Jing

Niin kuin kesän alussa totesin, tuskin maltan pitää sormiani erossa tästä kokeilemisesta ja tutkimisesta. Niinpä tässä on nyt eräs kokeilu uudella työkalulla. Jo kauan sitten näin eräällä amerikkalaiselta sivulta maininnan Jing-ohjelmasta, joka olisi kätevä opettajan ja oppilaiden yhteydenpitoväline siksi, että se on helppokäyttöinen ja kaiken lisäksi ilmainen. En saanut sitä silloin Vistassa toimimaan, mutta nyt ongelma on korjautunut ja ohjelma toimii hyvin. Itse asiassa oheinen pieni esimerkki on tehty kevyellä läppärillä.

Ohjelmalla voit ottaa kuvaruudulta still-kuvia ja videokaappauksia. Tuloksia voit tallentaa omalle koneelle, välittää sähköpostina tai tallentaa palvelimelle, josta sitten voit linkittää niitä eteenpäin. Ohjelma soveltuu erinomaisesti esimerkiksi lyhyiden ohjeiden tekemiseen erilaisten ohjelmien käyttämisestä.

Alla oleva esimerkki on nimenomaan esimerkki tuosta Jing-ohjelmasta, matemaattiseen puoleen ei ole kiinnitetty suurta huomiota (sitä pitäisi tarkentaa).Jing -ohjelman löydät oheisesta linkistä http://www.jingproject.com/

1 kommentti:

Aarne Hagman kirjoitti...

Moi!
Onpa hienoa, että olet kokeillut ja testaillut enempikin tätä työkalua. Itsekin sitä tuossa kopasin ja vaikuttaa ihan etopeliltä.
Arvelin käyttää ainakin semmoisessa "pikkuisessa" kesäpuuhassa, jossa päivitän paria nettikurssia. Jingin swf- tiedostot pelittävät hyvin Moodlessa.