perjantai 7. elokuuta 2009

Lukemista

Käydessäni pikaisesti paikallisessa kirjakaupassa, silmääni sattui uuden näköinen kirja, NUMEROT. En sitä juuri ennättänyt tutkimaan vaan ostin enemmän tai vähemmän summassa. Kotona ostos pajastui löydöksi, ainakin itselleni. Kun matematiikan historia on viime aikoina yhä enenevässä määrin alkanut itseäni kiinnostaa, sain ainakin itselleni maisteltavaa pitkäksi aikaa ja nyt olen tilannut sitä myös koulun kirjastoon. Kirja on aivan uusi, ilmestynyt englanniksi 2008 ja suomennettu nyt 2009. Kirjakaupassa se oli tällä hetkellä tarjouksessa ja hintana 24.95. Suosittelen.

Siis, Numerot, kuinka matematiikka muutti maailmaa, Peter J. Bentley (suomentanut Tommi Uschanov), Ajatuskirjat, Gummerus.

Kirjan takakannen teksti:
Numerot ovat maailmankaikkeutemme ja koko olemassaolomme perusta. Silti suuri osa meistä ymmärtää arjessaan vain vähän matematiikan perusasioista, puhumattakaan lukujen merkityksestä filosofiassa, kuvataiteessa, musiikissa, arkkitehtuurissa, kvanttimekaniikassa, fysiikassa, kaupan alalla, biologiassa, kirjallisuudessa, tietokoneteknologiassa, uskonnossa ja okkultismissa - toisinsanoen kaikessa inhimillisessä tekemisessä.
Numerot valottaa kiehtovalla avalla matemaattisten keksintöjen historiaa mitä erilaisimmilla elämänalueilla. Se myös kertoo keksijöiden tarinan ja heidän löytöjensä merkityksen ihmiskunnalle.

Ei kommentteja: