sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Virtuaalipäivien antia

Valtakunnalliset virtuaaliopetuksen päivät ovat nyt takana ja vähin erin pitää ryhtyä sulattelemaan ja analysoimaan mielessä mitä päivistä sain.

Tarjolla oli todella monenlaista: laitteiden ja välineiden näytteilleasettajia, työpajoja ja luentotilaisuuksia, välillä jopa kuutta rinnaikkaista tilaisuutta yhtäaikaa. Kaikea tuota ei ole vielä läheskään ennättänyt sulatella mutta jotakin jo tarjolle:
- päivien ohjelma ja siinä vaiheessa valmiiden esitysten materiaalit löytyvät linkistä
http://bit.ly/aineistoa

Yksi päivien virkistävä piirre oli se, että paikalle kokoontuneet Twitterin käyttäjät viestittivät varsin ahkerasti päivien havaintoja. Tuon viestinnän saat esille siirtymällä Twitteriin, http://twitter.com/ ja siellä hakukenttään (Search) kirjoita teksti #vvop10 . Päivillä havainnollistettiin hienosti tuon kanavan käyttöä (rehtori Esa Kukkasniemi, Jokikunnan koulu, Vihti). http://www.oph.fi/download/129677_kukkasniemi_twitter.pdf

Ehkäpä päällimmäiseksi ajatukseksi päivistä jäi, että meidän opettajien pitäisi välillä unohtaa se täydellisen tuotoksen tekemisen pakko ennen julkaisemista. Pitäisi rohkaistua laittamaan oma esitys verkkoon muiden käyttöön jo raakileenakin. Näin saisimme muilta arvokkaita vihjeitä ja kokemuksia tuoteen jalostamiseksi eteenpäin. Ainakin minulle tuossa on paljon kehittymisen varaa :)

2 kommenttia:

Aarne Hagman kirjoitti...

Mielenkiintoista!
Yritän pysyä perässä: Etenkin sosiaalisen median käyttö ja oma rooli opettajana siinä sekä tekijänoikeudet netissä pohdituttavat.

Esa Kukkasniemi kirjoitti...

Kaunis kiitos esitykseni levittämisestä ja kauniista sanoistasi. Olet selvästi saanut jotain suurta alkuun. Anna sen rauhassa hahmottua, äläkä pelkää kokeilla -ja vaikka epäonnistuakin.