keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Laskutikun aikaan


Tervehdys vanhan kunnon laskutikun käyttäjät! Vieläkö vanhat taidot ovat tallella? Nyt pääset kokeilemaan niitä virtuaalisen, hienosti toimivan laskutikun avulla. Löytyy seuraavasta linkistä. Eikun nuoremmalle polvelle opettamaan!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Web-tikku toimii hyvin, jopa pehmeämmin kuin oma pöytälaatikossa oleva. Peruslaskut ovat vielä mielessä, mutta mutkikkaammat toiminnot ruosteessa kuin pyörän pultit.
Tämä on taas yksi niistä asioista, joita "pitäisi" ja "pitäisi". Mutta kun on niin monta asiaa edelleen opeteltavana.
Mutta ei kannata silti heittää laskutikkua kaivoon. Pari vuotta sitten opettelin kakkaran käytön tuuli- ja polttoainelaskuja varten. Ja mikäs muu kakkara on kuin pyöreä laskutikku! (Jeppesen CR-3 Circular Flight Computer)
Laskutikun käyttö ja monet muut "vanhat" taidot ovat ensiarvoisen tärkeitä. Syksyn aikana binaariaritmetiikka ja aikatietojen veivaaminen muistutti, että tässä on asioita, joita ei enää nykyään pidetä tärkeänä tietojenkäsittelyalalla. Moni muu juttu on tullut tilalle, eikä enää osata nähdä kokonaisuuden kannalta edullisimpia ratkaisumalleja. Eikä tämä rajoitus pelkästään tietokoneisiin, vaan sama ilmiö on nähtävissä laajemminkin.
Terveisiä, Ari Vaulo

PS. Huom! Alussa oli kielikuva. Pultit on hyvin suojavoideltu.