keskiviikko 10. joulukuuta 2008

YO-kokeista

Uusimmassa Matemaattis-luonnontieteellisen aikakauslehden Dimension numerossa (nro 6/2008) Ylioppilastutkintolautakunnan edellinen puheenjohtaja, professori Aatos Lahtinen kirjoittaa tuttuun tapaansa, erinomaisena sanankäyttäjänä ja kulttuurihistorian tuntijana, laajasti matemaattisesta todistamisesta ja yleensä tehtävien ratkaisemisesta ylioppilastutkinnossa. Mielenkiintoista ja värikästä luettavaa.

Tässä haluaisin tuoda esille kuitenkin, lähinnä opiskelijoille, osan hänen kirjoittamastaan:
"Pitkän matematiikan koetta on hieman uudistettu. Kaksi tai kolme ensimmäistä tehtävää koostuu nykyään toisistaan riippumattomista yksinkertaisista osatehtävistä, joilla mitataan perusasioiden osaamista. Niistä edes puolet harjoitustehtävistä tehneen pitäisi vaivatta kerätä 18 pistettä. --- Tuleville abiturienteille voisi vihjaista, että lautakunnalla on aikomus jatkaa tällaista perusasioiden mittaamista alkutehtävissä."

Siis mekaanisilla perustehtävillä (lausekkeiden sievennys, yksinkertaiset yhtälöt, integrointi- ja derivointikaavat, ...) hyvin harjoitellen takuuvarmasti läpi ja hyvä peruspanos korkeampiin pistemääriin!

http://www.maol.fi/index.php?id=19

Ei kommentteja: